atrk
press enter to search

'Dilan 1990' stamps now available for purchase

Arya Dipa
Arya Dipa

The Jakarta Post

Bandung, West Java | Tue, March 6, 2018 | 06:02 pm
'Dilan 1990' stamps now available for purchase

The four stamp designs were taken from the book the movie Dilan 1990 was adapted from. (www.instagram.com/pidibaiq//File)

State-owned postal service firm PT Pos Indonesia has launched a series of stamps on the theme of Dilan 1990, a recent movie that has attracted 6.24 million viewers by its 39th day of screening. The stamps were unveiled at the Graha Pos Indonesia lobby in Bandung on Tuesday.

The four stamp designs were taken from the book the film was adapted from. The four stamps in caricature style depict Dilan approaching Milea from behind while riding a motorcycle, Dilan sitting side by side with Milea, Dilan standing near his motorcycle and Milea riding with Dilan on his CB100 motorcycle in the rain.

Read also: Pos Indonesia to release 'Dilan 1990' stamps

The book's author, Pidi Baiq, also known as Ayah, posted on his instagram account @pidibaiq on Monday that the launch event would feature stamp signing, 1990s signature food and a performance by The Panasdalam, a band he founded in 1995.

 

Jadi ya, besok tanggal 6 Maret 2018. Launching prangko "Dilan 1990" di Lobby Graha Pos Indonesia, jalan Banda 30, pukul 15:00. Acaranya diisi oleh aneka macam makanan khas tahun 1990 yang enak karena gratis. Ada stamp signing, ada Ajeng dan Nawa, juga booth Mizan dan penampilan The Panasdalam yang berisik itu. Buat kamu-kamu yang tinggal jauh di luar Bandung, bisa beli prangkonya di semua kantor pos kesayangan pemiliknya di seluruh Indonesia dengan harga 25 ribu rupiah per satu kemasan. Atau bisa order online ke @pandal_otpd atas nama Ucup Anfa (baru putus) di 081350113997. Sedangkan buat yang gak mau order bisa menghubungi Mardi (masih single) di 081223440486. Malamnya, tanggal 6 Maret juga, pukul 18:20 ada nobar film "Dilan 1990" di CGV BEC Bandung, bareng aku dan Fajar Bustomi. Buat yang nobarnya pengen hari Rabu tanggal 7 Maret pukul 19:09, di Metro Indah Mall Bandung, boleh, bisa gabung dengan penerbit Mizan di 08579757596 bersama aku dan para cast film "Dilan 1990". Apalagi ya? Udah, segitu aja deh kayaknya. Akunya mau mandi bola dulu. Nuhun!

A post shared by Pidi Baiq (@pidibaiq) on

The stamps reportedly have gone through a proofing process prior to being printed in late February. 

According to Pos Indonesia, people living outside Bandung can purchase the stamps at post offices across Indonesia or order them online. (kes)

Comments